Hemköp

Yoghurtkräm

Konserverade salta citroner hittar du i hyllan med utländska livsmedel.

15 min

Yoghurtkräm

Portioner: 8

Ingredienser

1 kruka bladpersilja
1 kruka mynta
2–3 vitlöksklyftor
1 jalapeño
2–3 små konserverade citroner på burk
5 dl yoghurt
2–3 krm spiskummin
1 msk färskpressad citronsaft
2 msk olivolja

Gör så här

1. Finhacka persilja, mynta och vitlök. Finhacka ca ²/³ delar av jalapeño, skär resten av pepparfrukten i tunna skivor. Hacka citronerna fint.

2. Häll yoghurten i en bunke. Blanda i persilja, mynta, vitlök och citron, spara lite av det hackade till garneringen. Blanda i den hackade jalapeñon.

3. Smaka av yoghurten med spiskummin och citronsaft.

4. Häll krämen i en serveringsskål. Toppa med de sparade örterna, vitlök, citron och jalapeñoskivor. Ringla över olivoljan.

Hemköp chat icon