Konserverade salta citroner hittar du i hyllan med utländska livsmedel.
15 min
Portioner: 8
1 kruka bladpersilja
1 kruka mynta
2–3 vitlöksklyftor
1 jalapeño
2–3 små konserverade citroner på burk
5 dl yoghurt
2–3 krm spiskummin
1 msk färskpressad citronsaft
2 msk olivolja
1. Finhacka persilja, mynta och vitlök. Finhacka ca ²/³ delar av jalapeño, skär resten av pepparfrukten i tunna skivor. Hacka citronerna fint.
2. Häll yoghurten i en bunke. Blanda i persilja, mynta, vitlök och citron, spara lite av det hackade till garneringen. Blanda i den hackade jalapeñon.
3. Smaka av yoghurten med spiskummin och citronsaft.
4. Häll krämen i en serveringsskål. Toppa med de sparade örterna, vitlök, citron och jalapeñoskivor. Ringla över olivoljan.