Rödbetspaj med grönkål och getost

4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter

150 g smör
3 dl vetemjöl med fullkorn
2 msk vatten

FYLLNING
1 gul lök
400 g kokta rödbetor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
100 g grönkål
75 g getost
3 ägg
2 dl crème fraiche
1 tsk honung
½ dl pumpakärnor

1. Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.

2. Sätt ugnen på 225°.

3. Skala och hacka löken. Skala och klyfta rödbetorna. Fräs löken i smör eller olja och blanda med rödbetor, salt, peppar och rosmarin.

4. Repa grönkålen i mindre bitar och stek hastigt i lite olja.

5. Mosa osten och blanda med ägg, crème fraiche, honung och rödbetsröran. Förgrädda pajskalet 10 min. Häll i fyllningen. Strö över pumpakärnor och lättstekt grönkål och grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt pajen svalna. Servera med sallad.