Ugnsbakad röding med kokt potatis & gräddkokta kantareller

4 portioner
Tillagningstid: 20 minuter

4 rödingfiléer
Salt
1 msk smör
4 port kokt potatis
1 broccoli

GRÄDDKOKTA KANTARELLER
300 g kantareller
1 schalottenlök, finhackad
1 msk smör
3 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
1 dillkvist

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Koka potatisen.
3. Krydda rödingen med salt och lägg med skinnsidan uppåt i en smörad ugnsform.
4. Ugnsbaka fisken i 10 min.
5. Fräs kantarellerna i smör och tillsätt finhackad lök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt grädde och koka tills såsen tjocknar lite. Smaka av med salt och peppar.
6. Skiva broccoli med stjälken kvar och råstek i lite smör.
7. Ta ut fisken och dra försiktigt av skinnet, servera med gräddkokta kantareller och smörslungad potatis och broccoli, garnera med dill.