Gratinerad rödspätta med krämig spenat

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

500 g rödspättafiléer
1 msk dijonsenap
1 msk smör
Salt
1 msk ströbröd
1 msk finhackad persilja
50 g smör
2 bifftomater, skivade

KRÄMIG SPENAT
400 g spenat, grovt skuren
1 schalottenlök, finhackad
1 msk smör
1 brk crème fraiche
Salt

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Lägg spättafiléerna i en smord ugnsform. Pensla med dijonsenap, salta. Lägg skivor av tomat ovanpå och sist ströbröd, klicka lite smör över. Baka fisken 5 minuter, ta ut. Sätt ugnen på grillelement. Gratinera ytterligare någon minut så att ytan blir gyllene.
3. Stek under tiden spenat och lök i smör i 3 minuter, tillsätt crème fraiche och koka ihop. Smaka av med salt.