Stekt sejfilé med krabbrisotto, rostad broccoli & fänkål

4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter

600 g sejfilé i portionsbitar
2 msk smör
Salt

ROSTAD FÄNKÅL & BROCCOLI
1 fänkål, klyftade
1 broccoli, i buketter
2 msk olivolja
Salt

KRABBRISOTTO
1 msk olivolja
2 schalottenlökar, finhackade
200 g risottoris
3 dl vitt vin
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
60 g mascarpone eller annan färskost
200 g krabbkött
1 knippe gräslök, finklippt

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg fänkålen i en ugnsfast form, ringla över olja, salta och peppra. Baka i ugn 20 min. Lägg med broccolin när 10 minuter återstår.
3. Koka upp vin, vatten och buljongtärningar.
4. Svetta löken mjuk i olivolja, häll i riset och stek på låg värme i 5 minuter. Häll sedan på 1 dl buljong åt gången, rör hela tiden och koka tills all buljong har gått åt. Dra åt sidan.
5. Salta och stek fisken 5 minuter på var sida i smör.
6. Avsluta risotton med att röra ner mascarponen och krabbköttet, smaka av med salt och gräslök. Servera med sejryggen.