Sesamstekt lax med ingefärsstekta grönsaker

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter  

4 portioner lax, à 170 g
2 msk sesamfrön
salt
1 msk sesamolja
1 silverlök
1 morot
100 g champinjoner
1 broccoli, 250 g
150 g haricots verts
50 g minimajs
1 röd paprika
1 chilifrukt
1 msk sesamolja
1 msk strimlad ingefära
100 g böngroddar

GLAZE
½ dl soja
½ dl honung
½ dl risvinäger

1. Koka ihop ingredienserna till glazen 5–10 min.
2. Vänd laxbitarna i sesamfrön, krydda med salt och stek i het panna ca 3 min på var sida.
3. Skala och strimla lök och morot. Dela champinjonerna i kvartar, broccolin i buketter, majsen på längden. Kärna ur och strimla paprika och chili.
4. Stek alla grönsaker utom ingefära och groddar 4–5 min i het panna, lägg i ingefäran de sista 2 min och avsluta med groddarna.
5. Tillsätt glazen och smaka av med salt.