Hem / Handla / Påsk som påsk ska smaka / Sillen i centrum!

Sillen i centrum! Minst fyra sorter vill jag ha.

Fredrik Magnusson är säljledare för fisk och kök på Hemköp Hornstull. På hans påskbord står sillen längst fram, i gott sällskap av ägg i alla former.

Påsken i butik är rolig, kunderna är glada och avslappnade, har stått och lapat sol i något gathörn innan de kommer in. Det här är ju en stor mathelg och det går otroliga mängder lax. Och vår egen romsås! I år hoppas jag att många kan vara ute i god tid och handla med hänsyn.

– I vanliga fall firar vi påsken med både släkt och vänner, men nu blir det ju lite mindre. Vi håller oss i familjen bara, och ska måla ägg, påskpynta och leta påskägg med barnen bara. Och göra sill! För mig är den absolut viktigast, minst en fyra-fem sorter vill jag ha, och jag gör den gärna själv. Senapssill, inlagd, någon krämig sort, kanske någon med wasabi… Barnen gillar också sill, det är kul. Och så har vi massor av ägg! Färgade och målade, fyllda ägghalvor och omelett. Till efterätt tar jag med något hem som jag lagat I butiken, kanske en panna cotta eller en crème brulée. Det räknas som hemlagat!

– Mitt bästa påsktips är att inte krångla till det. En gul duk, lite påskris, några servetter. Det tar en kvart och blir påsk direkt. Och vill man träffa folk på avstånd så kan man fira utomhus! Grilla korv och dricka varm choklad, det är också påsk.