Snabblagad kyckling med vitlök och örter

Tillagningstid: ca 40 min

4 port ris/gryn
ca 600 g kycklingfilé
½ röd chili
1 msk smör
1 kruka oregano
1 fp färskost (150 g)
1 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
1 tsk + ½ msk vitvinsvinäger
1 romansallad
1 fp körsbärstomater (250 g)
1 fp rädisor (125 g)
1 fp svarta bönor (190 g)
1 msk olivolja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Koka ris/gryn till 4 personer.

3. Kyckling: Dela ca 600 g kycklingfilé på längden och krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Finhacka ½ röd chili. Smält 1 msk smör i en stekpanna och stek kycklingen och chilin på medelhög värme 4-5 min. Lägg över i ugnsformen.

4. Färskostblandning: Finhacka ½ kruka oregano. Blanda oreganon, 1 fp färskost (150 g), 1 dl vispgrädde, 1 dl vatten, 2 pressade vitlöksklyftor och 1 tsk vitvinsvinäger i en bunke. Häll blandningen över kycklingen och stek i mitten av ugnen ca 25 min.

5. Sallad: Grovhacka 1 romansallad och halvera 1 fp körsbärstomater (250 g). Skär 1 fp rädisor (125 g) i kvartar. Skölj 1 fp svarta bönor (190 g) och blanda med grönsakerna i en skål. Ringla över 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

6. Ta ut formen ur ugnen och klipp ½ kruka oregano över kycklingen. Servera med riset/grynen och salladen.