Spättarullader med gremolata & färskoströra

Tillagningstid: ca: 30 min

4 port valfritt ris/gryn
1 citron
2-3 vitlöksklyftor
1 kruka bladpersilja
4 msk olivolja
ca 600 g rödspättafilé
ca 30 g smör
½ fp färskost med paprika (75 g)
2 dl turkisk yoghurt
1 romansallad
200 g tomater (2-3 st)
100 g rödlök (1-2 st)
½ gurka

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.

3. Gremolata: Riv skalet av 1 citron. Finhacka 2-3 vitlöksklyftor och 1 kruka bladpersilja. Blanda citronskalet, vitlöken, persiljan och 3 msk olivolja i en liten skål.

4. Rödspätta: Bred ut ca 600 g rödspättafilé på en skärbräda och krydda fisken med ¾ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Fördela gremolatan på fileérna och rulla ihop dem. Lägg rulladerna i en ugnsform med skarven nedåt. Lägg en liten klick smör (ca ½-1 tsk) på varje rullad. Stek i mitten av ugnen i 10 min.

5. Färskoströra: Blanda ½ fp färskost med paprika (75 g) med 2 dl turkisk yoghurt i en skål. Tillsätt 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

6. Sallad: Grovhacka 1 romansallad och skär 200 g tomater (2-3 st) i tärningar. Skär 100 g rödlök (1-2 st) och ½ gurka i tunna halvmånar. Lägg grönsakerna i en skål och ringla över 1 msk olivolja.

7. Skär 1 citron i klyftor. Servera rödspättan med riset/grynen, salladen, citronklyftorna och färskoströran.