Svamp- & spenatlasagne med röda linser

4–6 portioner
Tillagningstid: 50 minuter

500 g skogschampinjoner, svart trumpetsvamp och eller trattkantareller
2 msk smör
4 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
200 g valnötter
3 dl röda linser
200 g färsk spenat
2 förp färska lasagneplattor
200 g riven vällagrad ost

BÉCHAMELSÅS
4 msk smör
4 msk vetemjöl
8 dl mjölk

1. Sätt ugnen på 150.
2. Ansa svampen och dela i mindre bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
3. Rosta valnötterna i ugnen ca 15 minuter, låt svalna och hacka dem grovt.
4. Koka linserna al dente ca 10 minuter
5. Fräs svampen i en torr panna tills vätskan kokat bort. Stek svampen gyllene i smör. Lägg i lök och vitlök och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt linser, spenat och valnötter. Smaka av med salt och peppar.
6. Béchamelsås: Smält smöret och blanda med vetemjöl. Tillsätt mjölken lite i sänder under vispning. Koka ett par minuter tills den tjocknar. Vispa hela tiden så att såsen inte bränns vid. Rör ner hälften av osten, smaka av med salt och peppar.
7. Höj ugnen till 200. Varva béchamelsås, svampfräs och lasagneplattor. Avsluta med béchamelsås och resten av den rivna osten. Grädda lasagnen ca 30 minuter.
8. Servera med en sallad.