Mustig svamppasta med baconströssel & krispig rucolasallad

4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter 

1 fp bacon (140 g)
2 fp champinjoner (500 g)
100 g gul lök (1–2 st)
3 vitlöksklyftor
1 msk smör
½ dl tomatpuré
1 msk majsstärkelse
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl mjölk
½ msk timjan
½ msk rosmarin
1 msk oregano
2 tsk kinesisk soja
1 tsk balsamvinäger
1 fp rucola (100 g)
250 g tomater (2–3 st)
250 g broccoli
1 ½ msk olivolja
1 msk vitvinsvinänger
½ fp rostade solroskärnor (100 g)
4 port tagliatellepasta (ca 350 g)

1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt.
2. Skär 1 fp bacon i 2 cm breda strimlor. Hetta upp pannan och stek baconet på medelhög värme ca 5 min, tills det är knaprigt. Lägg åt sidan och låt rinna av på ett papper.
3. Skär 2 fp champinjoner (500 g) i kvartar. Torrstek svampen 7 min i traktörpannan på medelhög värme. Hacka under tiden 100 g gul lök (1–2 st). Tillsätt löken, pressade vitlöksklyftor, smör och tomatpuré i pannan med svamp. Bryn ytterligare 2 min. Strö över majsstärkelse. Tillsätt vispgrädde, mjölk, timjan, rosmarin, oregano, kinesisk soja, salt och svartpeppar. Låt puttra på svag värme ca 2 min. Tillsätt balsamvinäger, rör om och ställ åt sidan.
4. Koka tagliatellepasta
5. Sallad: Skölj rucola. Tärna tomater (2–3 st). Skär broccoli i små bitar och buketter. Blanda grönsakerna med olivolja, vitvinsvinänger, salt och svartpeppar i en skål. Strö över rostade solroskärnor.
6. Servera pastan med svampsåsen och salladen. Toppa med baconet.