Svamp- och tryffelrisotto

4 portioner 
Tillagningstid: 30 minuter

2 schalottenlökar, finhackade
½ dl olivolja
3 dl risottoris
2 dl torrt vitt vin
ca 1 l vatten
1 dl kycklingfond
1 knippe färsk grön sparris (eller fryst)
1 ½ dl riven parmesanost
några droppar tryffelolja
ev några skivor hyvlad tryffel (t.ex. tryffel på burk)

1. Stek löken glansig i olivolja.
2. Tillsätt riset och låt fräsa med ett par minuter. Häll på vinet och låt det koka in i riset.
3. Tillsätt varm buljong i omgångar lite i taget. Rör om och låt puttra ca 20 minuter tills riset är helt al dente.
4. Förväll sparrisen kort och dela i mindre bitar.
5. Vänd ner riven parmesanost och smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Vänd allra sist ner sparrisbitarna.