"TACK VARE FAIRTRADE HAR JAG KUNNAT ÖKA MIN KAKAOPRODUKTION"

Emma Georgette är kakaoodlare och medlem i det Fairtrade-certifierade kooperativet ECOOKIM- COOP.CA. Genom medlemskapet i kooperativet har hon fått stöd av för att förbättra sina jordbrukstekniker.

– Sedan jag blev medlem i kooperativet har mitt liv förändrats. Tack vare det stöd jag fått av kooperativet och utbildning i förbättrade jordbrukstekniker har jag kunnat öka min kakaoproduktion och därmed mina inkomster.

ECOOKIM- COOP.CA. Det är en sammanslutning av sju mindre kooperativ som odlar både kaffe och kakao i fyra olika regioner i Elfenbenskusten. Genom att vara en del av ett kooperativ utbyter de idéer och kunskaper om hur de kan effektivisera sitt jordbruk, får mer avkastning och göra en hållbar insats för miljön.

– Tack vare att mina inkomster har ökat har jag kunnat köpa saker som jag annars inte hade haft råd med. Förra året kunde jag köpa min första egna ordentliga säng med den extra vinsten. Det hade inte varit möjligt utan Fairtrade.

Varje gång du väljer Faitrade-märkt bidrar du till att odlare och anställda kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Läs mer på fairtrade.se