Krispig tofustroganoff med broccoli- & solrossallad

4 portioner 
Tillagningstid: 40 – 45 minuter

4 port valfritt ris/gryn
100 g gul lök (1-2 st)
4 msk + ½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor
½ dl tomatpuré
1 fp krossade tomater (390 g)
2 ½ dl havregrädde
1 msk dijonsenap
½ msk honung
1 ½ dl majsstärkelse
2 fp tofu (540 g)
200 g morötter (2-3 st)
250 g broccoli
1 fp rucola (100 g)
½ fp rostade solroskärnor (100 g)
1 ½ msk vitvinsvinäger

1. Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.
2. Tomatsås (kastrull): Hacka 100 g gul lök (1-2 st). Hetta upp 2 msk olivolja i kastrullen och bryn löken, 2 pressade vitlöksklyftor och ½ dl tomatpuré på medelvärme i 4 min. Tillsätt 1 fp krossade tomater (390 g), 2 ½ dl havregrädde, 1 msk dijonsenap, ½ msk honung, ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Låt puttra på medelvärme ca 15 min.
3. Tofu (bunken + stekpanna): Häll 1 ½ dl majsstärkelse i bunken. Skär 2 fp marinerad tofu (540 g) i 2 cm stora tärningar. Vänd tofun i majsstärkelsen så det mesta täcks. Hetta upp ½ dl olivolja i pannan och stek tofun på medelhög värme i ca 8-9 min, tills den är gyllenbrun.
4. Sallad (skål): Skala och skär 200 g morötter (2-3 st) i remsor med en skalare. Skär 250 g broccoli i mindre bitar och buketter. Skölj 1 fp rucola (100 g). Blanda alla grönsaker och ½ fp rostade solroskärnor (100 g) i skålen. Ringla över 2 msk olivolja, 1 ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar.
5. Servera tofun och tomatsåsen med riset och salladen.