Kokt torskrygg i varm citrus- och dilldressing

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

4 bitar torskrygg, à 170 g
1 spetskål
150 g skärbönor eller haricots verts
salt
 
DRESSING
1 apelsin
1 citron
½ röd chili
½ dl kokspad från kålen
1 msk smör
1 knippe dill
salt
 
1. Skär kålen i små klyftor. Blanchera den i lättsaltat vatten 3–4 min, ta upp och spola den i kallt vatten.
2. Koka torsken i lättsaltat vatten 3–5 min beroende på tjocklek.
3. Tvätta apelsin och citron, riv skalet och pressa saften. Häll citrussaften i en kastrull med lite kokspad från kålen, koka hastigt i 2 min.
4. Kärna ur, strimla chilin och tillsätt apelsin- och citronskal, smör och salt. Vänd ner kålen i dressingen. Plocka dillen i vippor och tillsätt den.
5. Servera i djupa tallrikar med kokt potatis och förvällda skärbönor.