Ugnsbakad torsk med kikärtor och saffran

4 port
Tillagningstid: ca 30 min

4 bitar torskfilé à 170–180 g
1 msk olivolja
salt
½ l vatten
1 kycklingbuljongtärning
4 –5 medelstora skalade morötter skurna i cm-stora bitar
3 skivor vitt bröd, delat i mindre bitar
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
1 påse saffran
1 tsk paprikapulver
1 kvist bladpersilja
1 förp kikärtor, 400 g
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

1. Halvtina fisken om den är fryst. Skär i bitar.

2. Fräs grönsakerna och potatisen i matfettet i en rymlig gryta. Tillsätt saffran, apelsinsaft, vatten, buljongtärningar och lagerblad. Låt sjuda ca 30 minuter.

3. Lägg i fisken, sjud ytterligare 3–5 minuter. Smaka av med timjan, salt och peppar.