Tortillawraps med refried beans, avocadodipp och krispiga grönsaker

Varför inte testa ett vegetariskt alternativt istället för vanliga tacos?

4 port, tillagningstid 35 min

2 avokado
2 dl gräddfil
150 g gul lök (2–3 st)
2 vitlöksklyftor
300 g tomater
4 msk olivolja
1 fp kidneybönor (410 g)
1 fp blandade bönor (380 g)
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 tsk oregano
1 krm cayennepeppar
1 fp tortillabröd (8 st)
1 romansallad
50 g rödlök (½–1 st)
1 röd paprika
1 fp majs (300 g)

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Avokadodipp (mixerstav + mixerbunke): Halvera och gröp ur 2 avokado i bunken. Tillsätt 2 dl gräddfil, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Mixa slätt.
3. Refried beans (traktörpanna): Hacka 150 g gul lök (2–3 st), 2 vitlöksklyftor och 300 g tomater. Hetta upp 2 msk olivolja i pannan och fräs löken, vitlöken och tomaterna på medelhög värme i 5 min. Tillsätt 1 fp avrunna kidneybönor (410 g), 1 fp blandade bönor (380 g), 1 msk paprikapulver, 1 tsk spiskummin, ¾ tsk salt, 2 tsk oregano och 1 krm cayennepeppar. Låt småputtra i ca 5 min. Mosa bönorna grovt med en stekspade.
4. Tortillas (2 ugnsplåtar + 2 bakplåtspapper): Fördela 1 fp tortillabröd (8 st) på plåtarna. Pensla bröden med 2 msk olivolja. Ställ in båda plåtarna samtidigt i ugnen, över varandra, och värm bröden i ca 10 min. Vänd dem efter halva tiden. Ta ut dem när de blivit lite krispiga.
5. Grönsaker (stort fat): Skölj och plocka bladen från 1 romansallad. Hacka 50 g rödlök (½ -1 st). Tärna 1 röd paprika. Låt 1 fp majs (300 g) rinna av. Lägg grönsakerna i högar på fatet.
6. Servera de knapriga tortillabröden med bönorna, grönsakerna och avokadodippen.