Ugnspannkaka och rosa röra med vitkål- och apelsinsallad

Tillagningstid: ca 35 min

200 g palsternacka
1 kålrabbi
2 msk smör
3 dl vetemjöl/dinkelsikt
5 dl mjölk
6 ägg
1 bit vitkål (600 g)
2 msk olivolja
1 orange paprika
1 apelsin
1 fp keso (250 g)
1 burk lingonsylt (400 g)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skala och grovriv 200 g palsternacka och 1 kålrabbi.

3. Ugnspannkaka: Smörj en ugnsplåt med 2 msk smör. Vispa ihop 3 dl vetemjöl/dinkelsikt, 5 dl mjölk och 1 ½ tsk salt till en slät smet i en bunke. Vispa ner 6 ägg. Blanda ner den rivna palsternackan och kålrabbin. Häll smeten på plåten och grädda i mitten av ugnen 20–25 min.

4. Vitkålssallad: Strimla 1 bit vitkål (600 g), gärna med en osthyvel. Lägg i skålen och massera ca 1 min med 2 msk olivolja och 2 krm salt tills kålen mjuknat. Strimla 1 orange paprika. Skala och skär 1 apelsin i mindre bitar. Blanda paprikan och apelsinen med vitkålen i en stor skål.

5. Kesoröra: Blanda 1 fp keso (250 g) med 3 msk lingonsylt i en skål. Mixa lätt med en stavmixer.

6. Servera ugnspannkakan och kesoröran med vitkål- och apelsinsalladen samt resten av lingonsylten.