Ugnstorsk med vintergrönt och apelsin

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

4 bitar torskfilé à 170 g
1 msk olivolja
4 rödbetor
1 apelsin
2 msk olivolja
1 dl naturell yoghurt
salt och svartpeppar
1 påse grönkål
1 dl rostade hasselnötter

1. Sätt ugnen på 150°.

2. Pensla fisken med olja, salta och baka i ugn till en innertemperatur av 52°.

3. Skala och skiva rödbetorna tunt, gärna på mandolin. Vänd dem i olja, salta och peppra.

4. Skala apelsinen, skär ut filéer och spara saften.

5. Blanda apelsinsaften med yoghurt och olivolja, smaka av med salt och peppar.

6. Vänd de råa betorna och grönkålen med lite olivolja, smaka av med salt och peppar. Skeda yoghurtsåsen över och toppa med rostade nötter. Servera med den nybakade fisken.