Wraps med halloumi och hummus

4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter

1 fp kikärtor (380 g)
½ msk vitvinsvinäger
½ dl + 2 msk neutral olja
1 vitlöksklyfta
2 krm spiskummin
3 dl gräddfil
½ dl tomatpuré
½ tsk chilipulver
½ tsk paprikapulver
½ tsk socker
½ krm vitpeppar
250 g morötter (2-3 st)
1 romansallad
1 gurka
200 g tomater (2-3 st)
1 burk svarta oliver (240 g)
2 fp halloumi (300 g)
1 fp tortillabröd (8 st)

1. Hummus: Häll 1 fp sköljda kikärtor (380 g) i mixerbunken tillsammans med 1–2 msk vatten, ½ msk vitvinsvinäger och ½ dl neutral olja. Pressa i 1 vitlöksklyfta, 2 krm spiskummin, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Mixa till en kräm.
2. Rhode Islandsås: Blanda 3 dl gräddfil, ½ dl tomatpuré, ½ tsk chilipulver, ½ tsk paprikapulver, ½ tsk socker, 2 krm salt och ½ krm vitpeppar i en skål.
3. Sallad: Skala och grovriv 250 g morötter (2-3 st) och strimla 1 romansallad. Blanda morötterna och salladen i skålen.
4. Skär 1 gurka och 200 g tomater (2-3 st) i tunna halvmånar och lägg på ett fat. Häll upp 1 burk svarta oliver (240 g) på fatet.
5. Halloumi: Skär 2 fp halloumi (300 g) i 1 cm breda skivor. Hetta upp 2 msk neutral olja i pannan och stek halloumin på medelhög värme i två omgångar 1–2 min/sida. Lägg upp på fatet allt eftersom.
6. Ta fram 1 fp tortillabröd (8 st), fyll bröden med halloumin, hummusen, Rhode Islandsåsen, salladen och grönsakerna.