Hemköp

Leverans och matsäkerhet

Kan jag få hemleverans?
Klicka på ”Välj leverans” och fyll i ditt postnummer. Då ser du om vi levererar hem till dig eller inte. Vi kommer kontinuerligt utöka våra leveransområden. 

Vilka tider levererar ni?
Det beror på vart i landet du bor. Aktuella leveranstider för just ditt postnummer syns under ”Välj leveranssätt”. Där kan du välja leveranstiden som bäst matchar dina önskemål. 

När måste jag senast beställa?
Senast klockan 23.59 behöver du ha lagt din beställning för att kunna få leverans nästkommande dag. Behöver du dina varor samma dag så finns alternativet upphämtning i butik, det tillkommer då en avgift för extra snabb hantering. 

Vad kostar det att få mina varor hemlevererade?
Genom att trycka ”Välj leverans” kan du se vilka tider som finns tillgängliga för hemleverans och vad det kostar. 

Vad händer om jag inte är hemma när varorna kommer?
Under förutsättning att vi kommer fram till din ytterdörr lämnar vi varorna utanför dörren. Om en port eller grind hindrar oss från att nå fram till din dörr lämnas varorna inte kvar. Åldersbegränsade varor som kräver legitimationskontroll lämnas aldrig kvar. Åldersbegränsade varor som vi har tagit med oss tillbaka finns att hämta i angiven butik i 24 timmar från leveranstillfället.

Hur vet jag när mina varor levereras?
När du väljer hemleverans så får du välja ett tidsintervall som passar dig. Tiden är en uppskattning av din leveranstid där faktisk leverans kan variera mellan +/- 15 minuter. Samma dag som leveransen kommer får du ett SMS av oss med en mer precis leveranstid. 

Vad gör jag om min leverans inte kommer på utsatt tid?
Innan utkörningen av din order påbörjas får du ett SMS med en länk. Genom att klicka på länken får du en uppdatering om vilken tid din order förväntas levereras. Tidpunkten uppdateras löpande, så att du hela tiden vet ungefärlig leveranstid. 

Hur transporteras mina varor?
När vi har plockat din order förvarar och transporterar vi den i kyl eller frys beroende på varuslag. Vi garanterar att varans kylkedja är obruten under hela hanteringen, från att vi plockar din order till att vi lämnar den hos dig eller att du hämtar den hos oss.

Hur garanterar ni matsäkerheten för varorna ni levererar?   
Allt vi levererar till dig som e-handelskund distribueras via kylbilar. Detta för att säkerställa att varken kyl- eller fryskedjan bryts i enlighet med rådande livsmedelslagstiftning på nationell och EU-nivå. Matsäkerheten är vår högst prioriterade fråga och du som kund ska alltid kunna känna dig säker när du handlar hos oss, online och i butik

Hemköp chat icon