Man behöver egentligen aldrig en ursäkt att njuta av våfflor. Men OM du behövde ännu en anledning så kommer den här – våffeldagen den 25 mars! Variera bara dina toppings så kan du enkelt frossa till våfflor till frukost, lunch, brunch eller efterrätt. Här hittar du massor av recept till allt från söta våfflor med grädde, frukt och godsaker till matvåfflor som vår maffiga club sandwich-våffla! Handla alla ingredienser till våfflor online eller i butik, köp färdig våffelmix eller blanda smeten från grunden – du sätter själv nivån och smaken.
Hur lagar man veganska våfflor?
Våffelsmet innehåller vanligtvis mjölk, smör och ägg. För att göra veganska våfflor, använd växtbaserad mjölk och mjölkfritt margarin eller kokosolja istället för smör. Ägg kan ersättas på lite olika sätt beroende på vilken smak du föredrar, till exempel mosad banan, äppelmos, eller linfrön eller chiafrön blandade med vatten.
Omvandlingstabell för ägg:
Banan: 1/2 mosad banan per ägg.
Äppelmos: 1/4 kopp äppelmos per ägg.
Linfrön eller chiafrön: Blanda 1 matsked malda linfrön eller chiafrön med 3 matskedar vatten och låt stå i några minuter tills det blir geléaktigt.
Vad är skillnaden mellan frasvåfflor och våfflor?
Skillnaden ligger precis som namnet avslöjar i krispigheten. Frasvåfflor är kända för att vara extra frasiga, medan vanliga våfflor är en mjukare och liknar mer en mer kaka.