Fiskpinneburgare är en snabb och lättlagad rätt som går hem hos hela familjen. Variera med tillbehör som du har hemma. Här gör vi den med snabbpicklad gurka och remouladsås med rädisor.
30 min
FISKPINNEBURGARE
REMOULADSÅS
SNABBPICKLAD GURKA
POMMES OCH KRYDDA
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tillaga pommes enligt anvisningarna på påsen.
2. Hyvla gurkan tunt på bredden med till exempel en osthyvel. Koka upp vatten, salt, socker och ättika tills sockret har lösts upp. När lagen svalnat något, lägg i gurkan och låt stå i minst 30 minuter.
3. Skölj salladsbladen och lägg åt sidan på hushållspapper.
4. Finhacka rädisorna och lägg i en bunke, blanda i majonnäs, curry, salt och peppar. Rör om och ställ åt sidan.
5. Blanda alla kryddor till pommeskryddan i en skål och rör om lite med en sked. Ställ åt sidan. (Färdig pommeskrydda finns att köpa i din Hemköpsbutik).
6. Värm upp olja i en stekpanna, stek fiskpinnarna på medeltemperatur tills de har fått fin gyllenbrun färg.
7. Värm hamburgerbröden i ugnen i cirka 2 minuter.
8. Dressa burgarna med tre fiskpinnar per bröd, sallad, gurka och remouladsås. Servera med pommes och pommeskrydda.
4 portioner