En fräsch men härligt mättande sallad där grillad hallumi, vattenmelon i säsong och färsk mynta spelar huvudrollerna. Risoni är en variant av pasta som liknar riskorn.
30 min
1. Koka risonin enligt anvisningarna på paketet.
2. Häll av vattnet och låt pastan rinna av i ett durkslag.
3. Skär halloumin i skivor. Hetta upp olivolja i en grillpanna och stek på hög värme (men se upp så den inte bränns). Dra åt sidan.
4. Skär vattenmelonen i kuber.
5. Skölj salladslöken och hacka den.
6. Skölj gurkan och dela den på hälften. Gör långa strimlor av gurkan med en potatisskalare.
7. Häll över risonin en stor salladsskål. Häll över olja, pressa över lite citronsaft, salta och peppra. Blanda ner vattenmelon, gurka, salladslök och rör om.
8. Servera med halloumin och dekorera med färsk mynta och extra citron, gärna grillad.
4 portioner