En härlig färskpotatissallad hör sommarbuffén till. Misopastan i smöret är en fantastisk smak- förhöjare till de krispiga grönsakerna.
30 min
1. Skölj potatisen med skal och koka sedan tills den är mjuk, cirka 10–12 minuter. Häll av vattnet, ställ åt sidan och låt svalna.
2. Skölj och skiva rädisorna i tunna skivor.
3. Hacka gräslöken och skiva rödlöken tunt.
4. Skölj sparrisen, bryt av nedre delen och skär i mindre bitar.
5. Grilla sparrisen i olivolja i en het grillpanna i 4 minuter.
6. Smält smöret i en kastrull på hög värme tills det har fått gyllenbrun färg. Se upp så att det inte bränns.
7. Dra av från värmen och tillsätt vin och socker samt misopasta. Rör om ordentligt och smaka av med lite peppar.
8. Dela de avsvalnade potatisarna på hälften och lägg i en stor skål.
9. Häll över smöret och vänd runt så att all potatis täcks.
10. Lägg i de övriga grönsakerna och kaprisen. Rör om ordentligt. Servera.
8 portioner