Hemköp

Potatissallad med brynt misosmör och rädisa

En härlig färskpotatissallad hör sommarbuffén till. Misopastan i smöret är en fantastisk smak- förhöjare till de krispiga grönsakerna.

30 min

Potatissallad med brynt misosmör och rädisa

Ingredienser

  • 2 kg
    färskpotatis
  • 1 msk
    olivolja
  • 200 g
    smör
  • 1 påse
    ruccola
  • 150 g
    sockerärtor
  • 0.5 st
    gurka
  • 1 knippe
    bunt grön sparris
  • 1 knippe
    rädisor
  • 1 st
    färsk rödlök
  • 0.5 kruka
    kruka gräslök
  • 1 msk
    kapris
  • 1.25 dl
    vin
  • 1.5 msk
    strösocker
  • 3 msk
    misopasta

Gör så här

1. Skölj potatisen med skal och koka sedan tills den är mjuk, cirka 10–12 minuter. Häll av vattnet, ställ åt sidan och låt svalna.

2. Skölj och skiva rädisorna i tunna skivor.

3. Hacka gräslöken och skiva rödlöken tunt.

4. Skölj sparrisen, bryt av nedre delen och skär i mindre bitar.

5. Grilla sparrisen i olivolja i en het grillpanna i 4 minuter.

6. Smält smöret i en kastrull på hög värme tills det har fått gyllenbrun färg. Se upp så att det inte bränns.

7. Dra av från värmen och tillsätt vin och socker samt misopasta. Rör om ordentligt och smaka av med lite peppar.

8. Dela de avsvalnade potatisarna på hälften och lägg i en stor skål.

9. Häll över smöret och vänd runt så att all potatis täcks.

10. Lägg i de övriga grönsakerna och kaprisen. Rör om ordentligt. Servera.

8 portioner