Hemköp

Risonito med sparris och parmesan

Recept på en krämig och somrig ”risotto” fast gjord på risoni-pasta, toppad med sparris och parmesanost.

25 min

Risonito med sparris och parmesan

Ingredienser

  • 400 g
    risoni
  • 0.5 st
    gul lök
  • 1 påse
    pinjenötter
  • 250 g
    grön sparris
  • 1 dl
    riven parmesan eller grana padano
  • 1.5 dl
    hackad bladpersilja
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    nymald svartpeppar

Gör så här

1. Koka upp risoni enligt instruktioner på paketet.

2. Finhacka löken och stek på svag värme i 5 minuter.

3. Rosta pinjenötter i en torr, het panna. Skaka pannan så att de inte bränns.

4. Skölj och bryt sparrisen enligt tips.

5. Värm upp en grillpanna (det går även bra med vanlig stekpanna) på medel- till hög värme.
6. Pensla sparrisen med olivolja och grilla på tvärs mot räfflorna i 3–5 minuter. Vänd på dem då och då.

7. Häll av vattnet från risonin och vänd tillbaka i kastrullen och blanda ner löken.

8. Vänd i crème fraiche och riven parmesan, rör runt tills risonin har fått en krämig konsistens. Smaka upp med salt och peppar.

9. Häll över i en stor skål eller på ett fat.

10. Hacka bladpersilja och vänd ner i skålen.

11. Skär sparrisen i 3–4 bitar per stjälk och lägg i salladen (spara några knoppar att garnera med).

4 portioner

111,42 kr
Hemköp chat icon