Med söt, röd grapefrukt i huvudrollen och en skvätt cava som medspelare blir denna lättlagade dessert en bubblig och frisk avslutning på middagen.
30 min
1. Vispa äggvitorna med florsocker och 1 dl cava i en bunke.
2. Skär av skalet på grapefrukten med en vass kniv, skär sedan ut filéer av klyftorna så att inget vitt kommer med i desserten. Krama försiktigt ur juicen som finns kvar i frukten.
3. Blanda äggviteblandningen med grapefruktfiléerna och juicen och lägg i en låg form. Frys blandningen i två timmar eller tills den nästan fryst helt.
4. Ta ut blandningen och mixa i en matberedare – den ska inte vara helt slät – frys sedan ytterligare i två timmar.
5. Lägg upp i fina skålar och servera med resterande cava i skålen.
Tips! Det går utmärkt att använda alkoholfritt mousserande vin eller alkoholfri cider i stället för cava.
4 portioner