Hemköp

Röd grapefruktssorbet med cava

Med söt, röd grapefrukt i huvudrollen och en skvätt cava som medspelare blir denna lättlagade dessert en bubblig och frisk avslutning på middagen.

30 min

Röd grapefruktssorbet med cava

Ingredienser

  • 1 st
    äggvita
  • 1.5 dl
    florsocker
  • 2 st
    röda grapefrukter
  • 3 dl
    cava (eller annat torrt mousserande vin)

Gör så här

1. Vispa äggvitorna med florsocker och 1 dl cava i en bunke.

2. Skär av skalet på grapefrukten med en vass kniv, skär sedan ut filéer av klyftorna så att inget vitt kommer med i desserten. Krama försiktigt ur juicen som finns kvar i frukten.

3. Blanda äggviteblandningen med grapefruktfiléerna och juicen och lägg i en låg form. Frys blandningen i två timmar eller tills den nästan fryst helt.

4. Ta ut blandningen och mixa i en matberedare – den ska inte vara helt slät – frys sedan ytterligare i två timmar.

5. Lägg upp i fina skålar och servera med resterande cava i skålen.

Tips! Det går utmärkt att använda alkoholfritt mousserande vin eller alkoholfri cider i stället för cava.

4 portioner

Hemköp chat icon