Hemköp

1. I butik

Lär känna våra medarbetare

Undrar du hur det är att jobba på Hemköp? Här berättar några av våra medarbetare om deras spännande vardag. 

I butik

"Att gilla jobbet bästa medicinen"

Möt Stefan Lönning teamchef färskvaror i Hemköp Örnsköldsvik. I 33 år, sedan han var tonåring, har han jobbat på Hemköp och dessförinnan Åhléns livs och före det Tempo. Det som får Stefan att sticka ut är hans rekord vad gäller att hålla sig frisk. Vad är hemligheten?

– Jag har haft en eller max två sjukdagar. Baciller biter helt enkelt inte på mig, säger fyrbarnsfadern med ett skratt. Stefan menar att det viktigaste är att det är roligt att gå till jobbet.

Genom att sysselsätta sig, sprida värme och skratta med sina medarbetare håller han sig frisk och på gott humör.

– Måndagar är bästa dagen för mig, säger han. Allt börjar på nytt – nya varor, nya skyltar, nya möten med medarbetare och kunder. Att trivas på jobbet tror jag är A och O för att må bra.

På Hemköp skolas många medarbetare i att bli inspirerande och drivande chefer. Något som Stefan bara kan bekräfta. En bra chef är viktigt, menar Stefan, som lyfter fram sin nuvarande chef Johnny Öbergh som ett bra exempel – "en fin chef som ser alla och är bra på kommunikation".

Att hålla igång är också betydelsefullt. Stefan har genom åren sprungit, cyklat och promenerat mycket – nu blir det mest promenader. Sedan i somras har Stefan skaffat sig en ny hobby.

– Lilltjejen har börjat köra gocart! Så otroligt roligt. I somras kuskade vi runt på tävlingar och jag fick agera mekaniker och min tjej skötte annan markservice. Det svetsade verkligen samman vår familj som ett team. Det är lätt att dra paralleller från det till jobbet – gör kul saker ihop även utanför butiken, så blir ni ett gäng som har ännu roligare och funkar ännu bättre ihop.

Vad skulle du vilja säga till personer som är intresserade av att jobba på Hemköp?

– Att det är varmt välkomna! Hemköp är en fantastiskt givande och utvecklande arbetsplats, oavsett vart du i organisationen du arbetar.

Vad är dina bästa måbra-tips?

1. Att ha kul på jobbet!

2. Att motionera – promenera räcker

3. Att se till att hitta på roliga saker med jobbarkompisarna på fritiden. Bygg gemenskapen!

 

 

Hemköp chat icon