4 portioner
Tillagningstid: ca 30 minuter
4 gula eller röda lökar
1. Skär klyftor i löken (utan att skära helt igenom).
2. Öppna klyftorna lite och häll olivolja över. Salta och peppra. Fyll löken med ost (prova halloumi eller mozzarella i bitar).
3. Häll lite bbq-sås på. Packa in i foliepaket och lägg på grillen i en halvtimme ungefär. Öppna och njut!
4 portioner
Tillagningstid: ca 30 min
2 dl mjöl
salt
1 ägg
2 dl öl
1. Vispa ihop 2 dl mjöl, lite salt, en äggula och 2 dl öl.
2. Doppa lökringar i smeten.
3. Fritera i matolja ca 175 grader.
4 portioner
Tillagningstid: ca 20 min
4 rödlökar
1 dl muscovadosocker
1 dl strösocker
½ dl ättiksprit
1 tsk salt
½ tsk grovmald svartpeppar
1. Skala och skiva lökarna.
2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ca 10–15 minuter.
3. Häll upp på burk och låt svalna.
1 burk
Tillagningstid: 1 vecka
1 vitlök
5 dl olivolja
1 tsk dragon
1 tsk basilika
1. Skala vitlöksklyftor och koka i en minut.
2. Häll av. Lägg löken i en torr, steriliserad glasburk.
3. Häll på olivolja blandad med lite dragon och basilika.
4. Låt stå i kylen ca en vecka innan provsmakning!
4 portioner
Tillagningstid: ca 30 min
4 strimlade gula lökar
1 msk smör
1 msk matolja
2 msk socker
3 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger
3 msk vatten
1. Stek löken i smör och olja på medelhög värme ca 3 minuter tills löken fått fin färg. Sänk värmen och stek ytterligare 3 minuter.
2. Tillsätt socker, vinäger och vatten och sjud löken torr ca 10 minuter.
3. God att servera både kall och ljummen.