Hemköp

Fläskytterfilé med potatissallad och rostade majskolvar

40 min

Fläskytterfilé med potatissallad och rostade majskolvar

Portioner: 4

Ingredienser

½ zucchini
100 g rödlök (1-2 st)
150 g morötter (1-2 st)
2 ½ msk olivolja
1 fp majskolvar (2 st)
1 kg färskpotatis
ca 650 g fläskytterfilé
3 dl gräddfil
1 fp rädisor (125 g)
½ gurka
1 fp gräslök (20 g)

Gör så här

1. Sätt på ugnen på 225°.
2. Ugnsgrönsaker (ugnsform 20 x 30 cm): Skär ½ zucchini i 1 cm breda halvmånar och 100 g rödlök (1-2 st) i 1 cm breda klyftor. Skala och skär 150 g morötter (1-2 st) i 1 cm breda stavar. Blanda grönsakerna med 1 ½ msk olivolja, ¾ tsk salt och 2 krm svartpeppar i formen. Lägg på 1 fp majskolvar (2 st) och sätt in formen i mitten av ugnen i ca 20-25 min.
3. Potatis (kastrull): Skrubba och skär 1 kg färskpotatis i 3 cm stora bitar. Koka potatisen ca 15 min tills bitarna är mjuka.
4. Fläskytterfilé (traktörpanna + lock): Skär ca 650 g fläskytterfilé i 4 stubbar. Pensla bitarna med 1 msk olivolja, krydda med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Hetta upp pannan och bryn filén runtom på hög värme i 2 min. Tillsätt ½ dl vatten i pannan, sänk värmen och låt köttet puttra på låg värme under lock i ca 15 min (eller tills innertemperaturen på fläskytterfilén är 65°).
5. Potatissallad (stor skål): Häll 3 dl gräddfil i skålen. Skär 1 fp rädisor (125 g) och ½ gurka i kvartar och blanda med gräddfilen.
6. Häll av vattnet från potatisen och låt svalna en liten stund. Hacka 1 fp gräslök (20 g). Blanda potatisen med grönsakerna i gräddfilen. Strö över gräslöken.
7. Servera potatissalladen med fläskytterfilén, ugnsgrönsakerna och majskolvarna.

TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Denna rätt håller i sin helhet 2-3 dagar i kylen efter tillagning. Förbered: Vill ni ha en kall potatissallad kan ni koka potatisen i förväg och förvara övertäckt i kylen.
Grilltips! Ta med dig köttet ut till grillen istället för att steka det i pannan.

Hemköp chat icon