Hemköp

Kalkonfärsbollar i gräddig sås med finstrimlad paprika

35 min

Kalkonfärsbollar i gräddig sås med finstrimlad paprika

Portioner: 0

Ingredienser

4 port valfritt ris
½ röd chili
50 g gul lök (½-1 st)
1 vitlöksklyfta
ca 500 g kalkonfärs
1 msk svensk senap
2 msk neutral olja
½ zucchini
1 röd paprika
1 ½ dl vispgrädde
1 dl mjölk
250 g broccoli
½ msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

1. Koka valfritt ris till 4 personer.
2. Kalkonfärsbollar (bunke + traktörpanna): Kärna ur och finhacka ½ röd chili. Finhacka 50 g gul lök (½-1 st). Blanda chilin, löken, 1 pressad vitlöksklyfta, ca 500 g kalkonfärs, 1 msk svensk senap, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i bunken. Forma färsen till 16 bollar.
3. Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan och stek bollarna runt om på medelhög värme i ca 5 min. Lägg bollarna åt sidan.
4. Finstrimla ½ zucchini och 1 röd paprika. Hetta upp ytterligare 1 msk neutral olja och fräs grönsakerna på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt 1 ½ dl vispgrädde, 1 dl mjölk, färsbollarna och ½ tsk salt i pannan. Låt alltsammans sjuda på svag värme i ca 6-7 min.
5. Broccoli (skål): Ansa och skär 250 g broccoli i mindre bitar. Lägg broccolin i skålen och ringla över ½ msk olivolja. Massera broccolin i 1-2 min. Ringla över 1 tsk vitvinsvinäger och ½ krm salt.
6. Servera färsbollarna i gräddsåsen med riset och broccolin.

TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över håller rätten 2–3 dagar i kylen efter tillagning. Den går också utmärkt att frysa in. Förbered: Blanda kalkonfärsen och förstek kalkonfärsbollarna (punkt 2 & 3), förvara i övertäckt skål eller tallrik i kylen.
Tips! Om ni önskar mer smak på såsen tillsätt ½ msk svensk senap i såsen. Det blir också gott med 1 tsk timjan eller oregano

Hemköp chat icon