40 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
200,65 kr
4 skivor
formbröd, gärna av grövre sort
HOLLANDAISESÅS
180 g
smör
3 st
äggula
3 msk
vatten
1 krm
salt, efter smak
1 krm
vitpeppar, efter smak
0.5 st
citron, saften från
1 krm
cayennepeppar
TRYFFELSPENAT
175 g
färsk spenat
1 msk
smör
2 krm
tryffelolja
0.5 krm
salt
0.5 krm
nymalen svartpeppar
4 skivor
kallrökt lax
0.5 kruka
dill
4 skivor
formbröd, gärna av grövre sort
HOLLANDAISESÅS
180 g
smör
3 st
äggula
3 msk
vatten
1 krm
salt, efter smak
1 krm
vitpeppar, efter smak
0.5 st
citron, saften från
1 krm
cayennepeppar
TRYFFELSPENAT
175 g
färsk spenat
1 msk
smör
2 krm
tryffelolja
0.5 krm
salt
0.5 krm
nymalen svartpeppar
4 skivor
kallrökt lax
0.5 kruka
dill
1. Smält smöret till såsen på svag värme.
2. Vispa samman äggulor med vatten, salt och vitpeppar i en kastrull. Sätt på svag värme och vispa tills blandningen är så tjock att den inte går ihop om du drar ett streck i botten.
3. Ta kastrullen från värmen, tillsätt det smälta smöret under kraftig vispning först droppvis och sen i en tunn stråle.
4. Smaka av med pressad citronsaft, salt och aningens cayennepeppar.
5. Fortsätt med att rosta bröden i brödrost eller i en torr panna. Lägg upp på tallrikar.
6. Fräs spenaten hastigt i smör, smaka av med tryffelolja, salt och peppar. Lägg spenaten på bröden.
7. Lägg på laxskivor och pocherade ägg och ringla över hollandaisesåsen. Garnera med dill och svartpeppar.
Köpklart recept för totalt
200,65 kr
Köpklart recept för
200,65 kr