Ägg Florentine med lax och hollandaisesås

40 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

200,65 kr

Ägg Florentine med lax och hollandaisesås
  • 4 skivor

    formbröd, gärna av grövre sort

HOLLANDAISESÅS

  • 180 g

    smör

  • 3 st

    äggula

  • 3 msk

    vatten

  • 1 krm

    salt, efter smak

  • 1 krm

    vitpeppar, efter smak

  • 0.5 st

    citron, saften från

  • 1 krm

    cayennepeppar

TRYFFELSPENAT

  • 175 g

    färsk spenat

  • 1 msk

    smör

  • 2 krm

    tryffelolja

  • 0.5 krm

    salt

  • 0.5 krm

    nymalen svartpeppar

  • 4 skivor

    kallrökt lax

  • 0.5 kruka

    dill

Ingredienser

  • 4 skivor

    formbröd, gärna av grövre sort

HOLLANDAISESÅS

  • 180 g

    smör

  • 3 st

    äggula

  • 3 msk

    vatten

  • 1 krm

    salt, efter smak

  • 1 krm

    vitpeppar, efter smak

  • 0.5 st

    citron, saften från

  • 1 krm

    cayennepeppar

TRYFFELSPENAT

  • 175 g

    färsk spenat

  • 1 msk

    smör

  • 2 krm

    tryffelolja

  • 0.5 krm

    salt

  • 0.5 krm

    nymalen svartpeppar

  • 4 skivor

    kallrökt lax

  • 0.5 kruka

    dill

Gör så här

1. Smält smöret till såsen på svag värme.

2. Vispa samman äggulor med vatten, salt och vitpeppar i en kastrull. Sätt på svag värme och vispa tills blandningen är så tjock att den inte går ihop om du drar ett streck i botten.

3. Ta kastrullen från värmen, tillsätt det smälta smöret under kraftig vispning först droppvis och sen i en tunn stråle.

4. Smaka av med pressad citronsaft, salt och aningens cayennepeppar.

5. Fortsätt med att rosta bröden i brödrost eller i en torr panna. Lägg upp på tallrikar.

6. Fräs spenaten hastigt i smör, smaka av med tryffelolja, salt och peppar. Lägg spenaten på bröden.

7. Lägg på laxskivor och pocherade ägg och ringla över hollandaisesåsen. Garnera med dill och svartpeppar.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

200,65 kr

Köpklart recept för

200,65 kr