Hemköp

Ägg Florentine med lax och hollandaisesås

40 min

Ägg Florentine med lax och hollandaisesås

Ingredienser

  • 4 skivor
    formbröd, gärna av grövre sort

HOLLANDAISESÅS

  • 180 g
    smör
  • 3 st
    äggula
  • 3 msk
    vatten
  • 1 krm
    salt, efter smak
  • 1 krm
    vitpeppar, efter smak
  • 0.5 st
    citron, saften från
  • 1 krm
    cayennepeppar

TRYFFELSPENAT

  • 175 g
    färsk spenat
  • 1 msk
    smör
  • 2 krm
    tryffelolja
  • 0.5 krm
    salt
  • 0.5 krm
    nymalen svartpeppar
  • 4 skivor
    kallrökt lax
  • 0.5 kruka
    dill

Gör så här

1. Smält smöret till såsen på svag värme.

2. Vispa samman äggulor med vatten, salt och vitpeppar i en kastrull. Sätt på svag värme och vispa tills blandningen är så tjock att den inte går ihop om du drar ett streck i botten.

3. Ta kastrullen från värmen, tillsätt det smälta smöret under kraftig vispning först droppvis och sen i en tunn stråle.

4. Smaka av med pressad citronsaft, salt och aningens cayennepeppar.

5. Fortsätt med att rosta bröden i brödrost eller i en torr panna. Lägg upp på tallrikar.

6. Fräs spenaten hastigt i smör, smaka av med tryffelolja, salt och peppar. Lägg spenaten på bröden.

7. Lägg på laxskivor och pocherade ägg och ringla över hollandaisesåsen. Garnera med dill och svartpeppar.

4 portioner

161,80 kr
Hemköp chat icon