Hemköp

Äggburgare med hemgjord ketchup

En supersnabb middag som passar bra när både tid och kylskåpsinnehåll tryter. Passar också fint att packa med som picknickmat.

30 min

Äggburgare med hemgjord ketchup

Portioner: 4

Ingredienser

4 st hamburgerbröd (eller annat bröd)
4 st ägg

FÖRSLAG PÅ TILLBEHÖR:
1 påse salladsmix
2 msk spenat
1 st tomat
4 skivor ost
0,5 del rostad lök
4 st inlagd gurka
1 näve nacho chips
2 msk chilimajonnäs
2 msk ketchup

HEMGJORD KETCHUP:
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 dl äppelcidervinäger
1 dl socker (strö rå- eller rörsocker)
2 st lagerblad
1 nypa kanel
4 st kryddnejlikor
0,5 dl tomatpuré
1 nypa salt
1 msk potatismjöl
1 dl kallt vatten

Gör så här

1. Stek äggen.

2. Grilla gärna hamburgerbröden i en grillpanna eller i ugnen, det ger en fin krispig yta (som inte är nödvändig, men smarrig).

3. Bygg burgaren efter egen fantasi och smak.

4. HEMGJORD KETCHUP: Koka upp äppelcidervinäger, socker, lagerblad, kanel och kryddnejlikor i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och salt. Låt småkoka på svag värme utan lock ca 45 minuter, rör om då och då så att det inte bränner fast i botten. Ta upp lagerbladen och kryddnejlikorna. Mixa slätt i matberedare eller med stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen. Rör ut potatismjölet i vattnet och häll ner det i kastrullen. Koka upp igen och ta därefter genast bort kastrullen från värmen. Låt kallna och häll sedan upp i en väl rengjord flaska.

Tips! Använd de tillbehör som finns hemma i kylskåpet!

Hemköp chat icon