Äggstekt ris med tofu, aubergine och sockerärtor

Grönt och gott med stekt ris och tofu! Låt ägget och grönsakerna få extra smak med hjälp av en supergod dressing på jordnötsmör, soja och lime.

40 min

Äggstekt ris med tofu, aubergine och sockerärtor

Ingredienser

  • 270 g
    fast tofu
  • 2 dl
    råris
  • 1 st
    aubergine
  • 250 g
    sockerärtor
  • 4 st
    salladslökar
  • 250 g
    cocktailtomat
  • 2 st
    ägg
  • 1 msk
    rapsolja
  • 1 msk
    soja
  • 50 g
    mungbönsgroddar

JORDNÖTSDRESSING

  • 0.5 dl
    osötat jordnötssmör
  • 0.5 st
    vitlöksklyfta
  • 1 msk
    soja
  • 1 st
    lime (färskpressad juice från)
  • 4 msk
    vatten

Gör så här

1. Pressa tofun mellan två hushållspapper under något tungt i 20 minuter.

2. Koka riset. Skär tofu och aubergine i kuber. Dela sockerärtorna på mitten och strimla salladslöken på bredden. Dela tomaterna i kvartar.

3. Värm en wokpanna. Knäck och vispa upp ett ägg i taget, stek i pannan på båda sidor i 1 msk rapsolja, hacka sönder ägget lätt med stekspaden innan det är helt färdigstekt. Ställ åt sidan. Gör likadant med nästa ägg.

4. Fräs tofubitarna i rapsolja tills de får en fin yta. Slå över sojan och låt koka in. Ställ åt sidan.

5. Woka auberginen tills den mjuknar. Tillsätt sockerärtorna och woka ytterligare 1 minut. Vänd ner ris, ägg, tofubitar, salladslök, tomater och groddar. Låt allt bli varmt.

6. DRESSING: Mixa ingredienserna till jordnötsdressingen med en stavmixer.

7. Servera det äggstekta riset med jordnötsdressingen.

4 portioner