Grönt och gott med stekt ris och tofu! Låt ägget och grönsakerna få extra smak med hjälp av en supergod dressing på jordnötsmör, soja och lime.
40 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
253,45 kr
270 g
fast tofu
2 dl
råris
1 st
aubergine
250 g
sockerärtor
4 st
salladslökar
250 g
cocktailtomat
2 st
ägg
1 msk
rapsolja
1 msk
soja
50 g
mungbönsgroddar
JORDNÖTSDRESSING
0.5 dl
osötat jordnötssmör
0.5 st
vitlöksklyfta
1 msk
soja
1 st
lime (färskpressad juice från)
4 msk
vatten
Allergiinformation
soja, ägg och jordnötter
270 g
fast tofu
2 dl
råris
1 st
aubergine
250 g
sockerärtor
4 st
salladslökar
250 g
cocktailtomat
2 st
ägg
1 msk
rapsolja
1 msk
soja
50 g
mungbönsgroddar
JORDNÖTSDRESSING
0.5 dl
osötat jordnötssmör
0.5 st
vitlöksklyfta
1 msk
soja
1 st
lime (färskpressad juice från)
4 msk
vatten
Allergiinformation
soja, ägg och jordnötter
1. Pressa tofun mellan två hushållspapper under något tungt i 20 minuter.
2. Koka riset. Skär tofu och aubergine i kuber. Dela sockerärtorna på mitten och strimla salladslöken på bredden. Dela tomaterna i kvartar.
3. Värm en wokpanna. Knäck och vispa upp ett ägg i taget, stek i pannan på båda sidor i 1 msk rapsolja, hacka sönder ägget lätt med stekspaden innan det är helt färdigstekt. Ställ åt sidan. Gör likadant med nästa ägg.
4. Fräs tofubitarna i rapsolja tills de får en fin yta. Slå över sojan och låt koka in. Ställ åt sidan.
5. Woka auberginen tills den mjuknar. Tillsätt sockerärtorna och woka ytterligare 1 minut. Vänd ner ris, ägg, tofubitar, salladslök, tomater och groddar. Låt allt bli varmt.
6. DRESSING: Mixa ingredienserna till jordnötsdressingen med en stavmixer.
7. Servera det äggstekta riset med jordnötsdressingen.
Köpklart recept för totalt
253,45 kr
Köpklart recept för
253,45 kr