Hemköp

Albóndigas med tomatsås & salvia

Albóndigas är inget konstigare än det spanska namnet på köttbullar. Det här receptet för tankarna till en middag på en spansk restaurang. Köttbullar med god tomatsås med kraftig smak från salvia och fantastisk pappardelle.

20 min

Albóndigas med tomatsås & salvia

Ingredienser

  • 1 st
    hackad gul lök
  • 1 st
    pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk
    matolja
  • 1 burk
    ajvar relish, stark, eller mild
  • 1 burk
    passerade tomater
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 krm
    peppar

ALBÓNDIGAS

  • 1 dl
    ströbröd
  • 1 dl
    vatten
  • 2 st
    ägg
  • 400 g
    blandfärs
  • 0.5 tsk
    salt
  • 2 krm
    peppar
  • 2 msk
    matolja
  • 20 g
    smör
  • 1 kruka
    salvia
  • 500 g
    färsk Papardelle (eller valfri pasta)

Gör så här

1. Stek lök och vitlök i matolja. Tillsätt ajvar och passerade tomater. Låt såsen puttra i 5 min. Smaka av med salt och peppar.

2. Blanda ströbröd, vatten, ägg och färs. Krydda med salt och peppar. Forma till bollar och stek gyllene i smör och olja. Lyft över och sjud färdigt köttbullarna i såsen. Stek salvian i pannan.

3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Servera med köttbullar, sås och stekt salvia.

4 portioner

176,32 kr
Hemköp chat icon