Albóndigas med tomatsås & salvia
Albóndigas är inget konstigare än det spanska namnet på köttbullar. Det här receptet för tankarna till en middag på en spansk restaurang. Köttbullar med god tomatsås med kraftig smak från salvia och fantastisk pappardelle.
20 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
334,64 kr
1 st
hackad gul lök
1 st
pressad vitlöksklyfta
1 msk
matolja
1 burk
ajvar relish, stark, eller mild
1 burk
passerade tomater
0.5 tsk
salt
1 krm
peppar
ALBÓNDIGAS
1 dl
ströbröd
1 dl
vatten
2 st
ägg
400 g
blandfärs
0.5 tsk
salt
2 krm
peppar
2 msk
matolja
20 g
smör
1 kruka
salvia
500 g
färsk Papardelle (eller valfri pasta)
Ingredienser
1 st
hackad gul lök
1 st
pressad vitlöksklyfta
1 msk
matolja
1 burk
ajvar relish, stark, eller mild
1 burk
passerade tomater
0.5 tsk
salt
1 krm
peppar
ALBÓNDIGAS
1 dl
ströbröd
1 dl
vatten
2 st
ägg
400 g
blandfärs
0.5 tsk
salt
2 krm
peppar
2 msk
matolja
20 g
smör
1 kruka
salvia
500 g
färsk Papardelle (eller valfri pasta)
Gör så här
1. Stek lök och vitlök i matolja. Tillsätt ajvar och passerade tomater. Låt såsen puttra i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
2. Blanda ströbröd, vatten, ägg och färs. Krydda med salt och peppar. Forma till bollar och stek gyllene i smör och olja. Lyft över och sjud färdigt köttbullarna i såsen. Stek salvian i pannan.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Servera med köttbullar, sås och stekt salvia.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
334,64 kr
Köpklart recept för
334,64 kr