Albóndigas med tomatsås & salvia

Albóndigas är inget konstigare än det spanska namnet på köttbullar. Det här receptet för tankarna till en middag på en spansk restaurang. Köttbullar med god tomatsås med kraftig smak från salvia och fantastisk pappardelle.

20 min

17 ingredienser


Köpklart recept för totalt

334,64 kr

Albóndigas med tomatsås & salvia
  • 1 st

    hackad gul lök

  • 1 st

    pressad vitlöksklyfta

  • 1 msk

    matolja

  • 1 burk

    ajvar relish, stark, eller mild

  • 1 burk

    passerade tomater

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 krm

    peppar

ALBÓNDIGAS

  • 1 dl

    ströbröd

  • 1 dl

    vatten

  • 2 st

    ägg

  • 400 g

    blandfärs

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 krm

    peppar

  • 2 msk

    matolja

  • 20 g

    smör

  • 1 kruka

    salvia

  • 500 g

    färsk Papardelle (eller valfri pasta)

Ingredienser

  • 1 st

    hackad gul lök

  • 1 st

    pressad vitlöksklyfta

  • 1 msk

    matolja

  • 1 burk

    ajvar relish, stark, eller mild

  • 1 burk

    passerade tomater

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 krm

    peppar

ALBÓNDIGAS

  • 1 dl

    ströbröd

  • 1 dl

    vatten

  • 2 st

    ägg

  • 400 g

    blandfärs

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 krm

    peppar

  • 2 msk

    matolja

  • 20 g

    smör

  • 1 kruka

    salvia

  • 500 g

    färsk Papardelle (eller valfri pasta)

Gör så här

1. Stek lök och vitlök i matolja. Tillsätt ajvar och passerade tomater. Låt såsen puttra i 5 min. Smaka av med salt och peppar.

2. Blanda ströbröd, vatten, ägg och färs. Krydda med salt och peppar. Forma till bollar och stek gyllene i smör och olja. Lyft över och sjud färdigt köttbullarna i såsen. Stek salvian i pannan.

3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Servera med köttbullar, sås och stekt salvia.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

334,64 kr

Köpklart recept för

334,64 kr