Hemköp

Älggryta med höstgrönsaker

80 min

Älggryta med höstgrönsaker

Portioner: 4

Ingredienser

800 g älggrytbitar
2 msk smör
300 g blandade rotfrukter (morot, lök, rotselleri), skurna i bitar
3 ½ dl rött vin
5 dl vatten
½ dl viltfond
1 lagerblad
½ tsk timjan
5–7 enbär
vitpeppar och salt
1 msk smör + 1 msk
vetemjöl till redning

ROTFRUKTER:
1 morot
1 palsternacka
10 steklökar
50 g färsk svamp
1 msk farinsocker
salt

Gör så här

1. Bryn köttet i smör och lägg över i en stekgryta. Gör likadant med grönsakerna och lägg i grytan. Häll på rödvin och låt vätskan nästan koka in helt. Häll då på vatten och fond, koka upp och skumma. Tillsätt kryddorna och koka under lock ca 1 timme.

2. Sila av buljongen. Blanda kött och buljong i en gryta och håll varm. Red av med vetemjöl utrört i smör.

3. Skiva morot och palsternacka. Fräs i smör och krydda med farinsocker och lite salt. Stek mjuka.

4. Toppa älggrytan med grönsakerna och servera med potatismos.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon