Allt i en form kyckling och rotfrukter

En enkel och smidig rätt där allt läggs i en ugnsform allt eftersom. Genom att marinera kycklingen en stund innan man steker eller lägger den i ugnen, så får den mer smak och färg. Har du tid och möjlighet så låt den stå i marinaden ett tag.

Om ni har bråttom så behöver ni inte steka kycklinglårfiléerna utan bara lägga dem direkt i ugnsformen med grynen och grönsakerna.

30 min

16 ingredienser


Köpklart recept för totalt

219,79 kr

Allt i en form kyckling och rotfrukter
  • 1 msk

    paprikapulver

  • 4 msk

    olivolja (2 msk till marinaden + 2 msk till grönsakerna)

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    honung

  • 1.5 tsk

    salt (1 tsk till marinaden + 0,5 tsk till grönsakerna)

  • 450 g

    kycklinglårfilé

  • 250 g

    matvete

  • 2 st

    kålrabbi

  • 300 g

    morötter

  • 2 st

    paprikor

  • 1 st

    gul lök

  • 1 tsk

    timjan

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 4 dl

    vatten

  • 1 st

    buljongtärning

  • 2 dl

    matyoghurt

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 1 msk

    paprikapulver

  • 4 msk

    olivolja (2 msk till marinaden + 2 msk till grönsakerna)

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    honung

  • 1.5 tsk

    salt (1 tsk till marinaden + 0,5 tsk till grönsakerna)

  • 450 g

    kycklinglårfilé

  • 250 g

    matvete

  • 2 st

    kålrabbi

  • 300 g

    morötter

  • 2 st

    paprikor

  • 1 st

    gul lök

  • 1 tsk

    timjan

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 4 dl

    vatten

  • 1 st

    buljongtärning

  • 2 dl

    matyoghurt

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsform 25 x 30 cm, kastrull och stekpanna.
2. Marinerad kycklinglårfilé: Blanda paprikapulver, olivolja, pressad vitlök, honung, och salt i bunken. Tillsätt kycklinglårfilé i bunken och blanda med marinaden.
3. Gryn och grönsaker: Häll emmervete i formen. Skala och skär kålrabbi i 2 cm klyftor, halvera morötter och kvarta paprika. Skiva gul lök. Fördela grönsakerna över grynen i formen. Tillsätt olivolja, timjan, salt och svartpeppar.
4. Gryn och grönsaker forts.: Koka upp vatten med buljongpulver i kastrullen. Tillsätt den varma buljongen i formen och sätt formen mitt i ugnen i ca 10 min.
5. Kycklinglårfilé forts.: Hetta upp pannan och stek kycklingen på hög värme i ca 2–3 min/sida. Lägg kycklingen i formen med grynen och grönsakerna och tillaga mitt i ugnen i ytterligare 15 min .
6. Ta ut formen och sätt den mitt på bordet. Servera tillsammans med matyoghurt.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

219,79 kr

Köpklart recept för

219,79 kr