Om ni har bråttom så behöver ni inte steka kycklinglårfiléerna utan bara lägga dem direkt i ugnsformen med grynen och grönsakerna.
30 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
219,79 kr
1 msk
paprikapulver
4 msk
olivolja (2 msk till marinaden + 2 msk till grönsakerna)
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
honung
1.5 tsk
salt (1 tsk till marinaden + 0,5 tsk till grönsakerna)
450 g
kycklinglårfilé
250 g
matvete
2 st
kålrabbi
300 g
morötter
2 st
paprikor
1 st
gul lök
1 tsk
timjan
0.5 tsk
svartpeppar
4 dl
vatten
1 st
buljongtärning
2 dl
matyoghurt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1 msk
paprikapulver
4 msk
olivolja (2 msk till marinaden + 2 msk till grönsakerna)
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
honung
1.5 tsk
salt (1 tsk till marinaden + 0,5 tsk till grönsakerna)
450 g
kycklinglårfilé
250 g
matvete
2 st
kålrabbi
300 g
morötter
2 st
paprikor
1 st
gul lök
1 tsk
timjan
0.5 tsk
svartpeppar
4 dl
vatten
1 st
buljongtärning
2 dl
matyoghurt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsform 25 x 30 cm, kastrull och stekpanna.
2. Marinerad kycklinglårfilé: Blanda paprikapulver, olivolja, pressad vitlök, honung, och salt i bunken. Tillsätt kycklinglårfilé i bunken och blanda med marinaden.
3. Gryn och grönsaker: Häll emmervete i formen. Skala och skär kålrabbi i 2 cm klyftor, halvera morötter och kvarta paprika. Skiva gul lök. Fördela grönsakerna över grynen i formen. Tillsätt olivolja, timjan, salt och svartpeppar.
4. Gryn och grönsaker forts.: Koka upp vatten med buljongpulver i kastrullen. Tillsätt den varma buljongen i formen och sätt formen mitt i ugnen i ca 10 min.
5. Kycklinglårfilé forts.: Hetta upp pannan och stek kycklingen på hög värme i ca 2–3 min/sida. Lägg kycklingen i formen med grynen och grönsakerna och tillaga mitt i ugnen i ytterligare 15 min .
6. Ta ut formen och sätt den mitt på bordet. Servera tillsammans med matyoghurt.
Köpklart recept för totalt
219,79 kr
Köpklart recept för
219,79 kr