35 min
Portioner: 4
4 kycklingfileér
1 tsk anchochilipulver
1 tsk salt
1 msk matolja
JORDÄRTSKOCKOR:
500 g jordärtskockor
1 msk olivolja
1 citron, rivet skal
salt och svartpeppar
PICO DE GALLO:
250 g tomater
1 silverlök
1 lime, saften
1 knippe koriander
1 röd chilifrukt
1 msk olivolja
salt
1. Sätt ugnen på 220°.
2. Skala jordärtskockorna och dela i grova bitar. Rippla olja över, krydda med salt och peppar samt det rivna citronskalet. Ugnsrosta ca 20 minuter.
3. Krydda kycklingen med anchochili och salt, bryn i het panna runt om och baka sedan färdigt ca 10 minuter i 150°.
4. Tärna tomaterna i cm-stora tärningar, finhacka silverlök och chili, hacka koriandern och blanda ihop, smaka av med lime, olivolja, salt och peppar.