Hemköp

Apelsin- och chililax med avokadosallad

4 port, ca 20 min

20 min

Apelsin- och chililax med avokadosallad

Portioner: 4

Ingredienser


600 g laxfilé
2 msk olivolja
saft + skal från en apelsin
½ dl strimlad soltorkad
tomat, tärnad
½ finhackad röd chili
salt och peppar
3 dl basmatiris
ekologiskt, Garant

SALLAD:
2 strimlade salladslökar


1 tunnskivat syrligt äpple
1 skuren romansallad
1 avokado i skivor

VINÄGRETT:
2 msk olivolja


1 msk äppelcidervinägersalt och peppar

Gör så här

1. Värm ugnen till 180°.

2. Koka riset i dubbel mängd vatten med lite salt ca 10 minuter.

3. Skär laxen i kuber och lägg i en ugnsform.

4. Blanda ihop olivolja, saft och skal från apelsin, soltorkad tomat, chili, salt och peppar. Häll över laxbitarna.

5. Ugnsbaka ca 10–12 minuter.

6. Blanda samman salladen och smaksätt med vinägrett.

Hemköp chat icon