600 g laxfilé
2 msk olivolja
saft + skal från en apelsin
½ dl strimlad soltorkad
tomat, tärnad
½ finhackad röd chili
salt och peppar
3 dl basmatiris
ekologiskt, Garant
SALLAD:
2 strimlade salladslökar
1 tunnskivat syrligt äpple
1 skuren romansallad
1 avokado i skivor
VINÄGRETT:
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinägersalt och peppar
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
Ingredienser
600 g laxfilé
2 msk olivolja
saft + skal från en apelsin
½ dl strimlad soltorkad
tomat, tärnad
½ finhackad röd chili
salt och peppar
3 dl basmatiris
ekologiskt, Garant
SALLAD:
2 strimlade salladslökar
1 tunnskivat syrligt äpple
1 skuren romansallad
1 avokado i skivor
VINÄGRETT:
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinägersalt och peppar
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
Gör så här
1. Värm ugnen till 180°.
2. Koka riset i dubbel mängd vatten med lite salt ca 10 minuter.
3. Skär laxen i kuber och lägg i en ugnsform.
4. Blanda ihop olivolja, saft och skal från apelsin, soltorkad tomat, chili, salt och peppar. Häll över laxbitarna.
5. Ugnsbaka ca 10–12 minuter.
6. Blanda samman salladen och smaksätt med vinägrett.