Apelsincurd med ingefära

Gör din egen curd till vårens bakverk och fikastunder! Det här receptet bjuder på en underbar curd med massor av smak av apelsin, citron och ingefära.

30 min

7 ingredienser


Köpklart recept för totalt

149,17 kr

Apelsincurd med ingefära
  • 3 st

    apelsiner (ca. 2 dl saft från)

  • 2 msk

    rivet apelsinskal

  • 1 st

    citron (ca. 2 tsk rivet skal från)

  • 6 st

    ägg

  • 1.75 dl

    socker

  • 4 msk

    smör

  • 1.5 tsk

    färsk ingefära

Ingredienser

  • 3 st

    apelsiner (ca. 2 dl saft från)

  • 2 msk

    rivet apelsinskal

  • 1 st

    citron (ca. 2 tsk rivet skal från)

  • 6 st

    ägg

  • 1.75 dl

    socker

  • 4 msk

    smör

  • 1.5 tsk

    färsk ingefära

Gör så här

1. Tvätta apelsinerna och citronen och riv skalet fint. Pressa ur apelsinsaften.

2. Vispa ihop alla ingredienser förutom smöret i en rostfri kastrull. Rör runt på medelvärme. Passa noga så det inte börjar koka och blir äggröra. Efter 5–10 min tjocknar curden. Om du använder en träslev kan du se på baksidan av skeden om curden lägger sig kvar när du tar upp den. Då är den klar.

3. Sila ner curden i en bunke så att skal och ev tjocka äggbitar försvinner. Klicka i smöret, en matsked i taget, och rör om tills det smälter. Låt curden svalna i rena burkar i kylen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor


Köpklart recept för totalt

149,17 kr

Köpklart recept för

149,17 kr