Fläskkotlett till middag? Absolut om den är så här god! I det här receptet så glaze:ar vi köttet med en utsökt sås på apelsin, honung och smör. Vi serverar allt med en underbar sellerisallad.
30 min
APELSINGLAZE
JORDÄRTSKOCKA
SELLERISALLAD
1. Sätt ugnen på 175°. Vänd jordärtskockorna i olja, krydda med salt och peppar. Baka i ugnen ca 25 min. Ta ut och stöt grovt med en gaffel.
2. APELSINGLAZE: Sjud honung, apelsinskal och saft i en kastrull 5 min till seg konsistens.
3. Skiva sellerin tunt och vänd den i olja, citronsaft, socker, russin och persilja. Salta och peppra.
4. Krydda och bryn kotletterna i smör 3–4 min på varje sida, pensla med apelsinglazen och glacera i ugn på övervärme ca 3–4 min.
5. Servera med den stötta skockan och sellerisalladen.
4 portioner