Hemköp

Apelsinglacerad fläskkotlett med sellerisallad

Fläskkotlett till middag? Absolut om den är så här god! I det här receptet så glaze:ar vi köttet med en utsökt sås på apelsin, honung och smör. Vi serverar allt med en underbar sellerisallad. 

30 min

Apelsinglacerad fläskkotlett med sellerisallad

Ingredienser

  • 4 st
    fläskkotlett

APELSINGLAZE

  • 1 st
    apelsin, rivet skal och saft
  • 1 msk
    honung
  • 1 msk
    smör
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    nymalen svartpeppar

JORDÄRTSKOCKA

  • 500 g
    skalad jordärtskocka
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

SELLERISALLAD

  • 400 g
    stjälkselleri, strimlad tunt
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    socker
  • 0.5 dl
    blötlagda russin
  • 1 knippe
    persilja, strimlad
  • 1 st
    saften av en citron
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Vänd jordärtskockorna i olja, krydda med salt och peppar. Baka i ugnen ca 25 min. Ta ut och stöt grovt med en gaffel.

2. APELSINGLAZE: Sjud honung, apelsinskal och saft i en kastrull 5 min till seg konsistens.

3. Skiva sellerin tunt och vänd den i olja, citronsaft, socker, russin och persilja. Salta och peppra.

4. Krydda och bryn kotletterna i smör 3–4 min på varje sida, pensla med apelsinglazen och glacera i ugn på övervärme ca 3–4 min.

5. Servera med den stötta skockan och sellerisalladen.

4 portioner

358,37 kr
Hemköp chat icon