Hemköp

Äppelpizza med syrliga äpplen och fänkålsfrön

En superenkel och fantastisk god efterrätt med smördeg och äpplen i fokus. Köp Aroma, Gravensteiner, Signe Tiillisch eller Ingrid Marie så är desserten praktiskt taget klar.

20 min

Äppelpizza med syrliga äpplen och fänkålsfrön

Ingredienser

  • 1 rulle
    färsk smördeg
  • 1 dl
    socker
  • 3 tsk
    mortlade fänkålsfrön
  • 1 st
    ägg
  • 4 st
    syrliga äpplen
  • 50 g
    smör

Gör så här

1. Värm ugnen till 220°C.°

2. Blanda socker och mortlade fänkål. Vänd ner hälften av sockret i smöret och blanda väl.

3. Klyfta äpplena.

4. Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper, vik in kanten ca 1 cm, nagga degen med en gaffel. Pensla kanerna med uppvispat ägg och strö över resterande socker på kanten.

5. Lägg ut äppelklyftorna och klicka ut smöret jämt över äpplena.

6. Lyft över pizzan till dem varma plåten och grädda ca 15 min tills gyllene.

Tips! För en ännu krämigare dessertupplevelse, servera pizzan med vaniljsås eller vispad grädde med en nya socker!

4 portioner

156,13 kr
Hemköp chat icon