Hemköp

Aprikos Melba

Recept från i säsong: mars 2015

30 min

Aprikos Melba

Ingredienser

  • 1 burk
    aprikoser konserverade

HASSELNÖTBISKVI

  • 100 g
    hasselnötter eller hasselnötsmjöl
  • 0.5 dl
    strösocker
  • 2 st
    äggvita

HALLONSÅS

  • 300 g
    hallon, frysta
  • 2 msk
    florsocker
  • 1 st
    citron (saften från)
  • 0.5 l
    vaniljglass

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. 

2. biskvi: Mal eller mixa nötterna till ett fint mjöl. Eller köp färdigt hasselnötsmjöl. Vispa äggvita med socker till en hård ­maräng, vänd ner hasselnötsmjölet försiktigt. Spritsa eller klicka ut smeten i små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. 

3. Mixa hallonen med socker och citronsaft, ­passera genom en finmaskig sil.

4. Varva aprikoser, hallonsås, vaniljglass och biskvier i ett coupeglas eller liknande.

4 portioner

161,70 kr
Hemköp chat icon