Recept från Hemlagat, Sommar 2019
30 min
Portioner: 4
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g lammfärs eller nötfärs
2 tsk malen spiskummin
1 krm chiliflakes
salt och nymalen svartpeppar
1/2 dl finhackad bladpersilja eller koriander
TOMATSALSA:
250 g cocktailtomater
1 rödlök
2 msk finhackad bladpersilja eller koriander
1 citron, pressad saft
2–3 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
TILL SERVERING:
4 libabröd eller baguette
1. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna på hög värme och tillsätt oljan. Fräs färsen tillsammans med finhackad vitlök, spiskummin och chiliflakes tills den är genomstekt och har fått fin färg. Krydda med lite salt och svartpeppar. Blanda runt lite då och då under stekningen.
2. Tillsätt finhackade örter, blanda om och dra färsen från värmen.
3. Dela tomaterna i halvor, skala och finhacka rödlöken. Lägg tomat och rödlök i en bunke tillsammans med persilja eller koriander, citronsaft och olivolja. Blanda och smaka av med salt och svartpeppar.
4. Fyll bröden med färsröran och tomatsalsan. Rulla samman och ät genast.
Psst! Libabröd är libanesiskt tunnbröd med härligt tuggmotstånd.