Recept från Oatly. Ge den klassiska ärtsoppan en vegetarisk touch genom att ersätta fläsket med rökig svamp. Pannkakorna lagar du med havredryck istället för mjök.
40 min
ÄRTSOPPA
PANNKAKOR
TILLBEHÖR
1. ÄRTSOPPA: Finhacka löken och skiva moroten grovt. Fräs grönsakerna i rapsolja i en djup kastrull i 5 minuter.
2. Tillsätt ärtor, vatten, buljongtärning, lagerblad och timjan. Låt koka under lock i 1,5–2 timmar beroende på hur mosiga du vill att ärtorna ska vara. Skumma av vid behov.
3. Smaka av med senap och salt och peppar.
4. PANNKAKOR: Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet och låt stå i minst 10 minuter. Låter du smeten stå längre tjocknar den och du kan behöva tillsätta lite mer havredryck.
5. Stek pannkakorna i riktigt med icke-smör.
Tips! Pannkakor utan ägg kan vara lite sköra, så gör lite mindre pannkakor och låt de sätta sig ordentligt innan du vänder dem, innan du fått in tekniken.
4 portioner