Hemköp

Asiatisk buddhabowl med kokosquinoa, lax och sesambakad portabello

4 PORT 30 MIN

30 min

Asiatisk buddhabowl med kokosquinoa, lax och sesambakad portabello

Portioner: 4

Ingredienser

2 dl vit quinoa
2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
1 msk sesamolja
1 msk soja
4 portabellosvampar
300 g kallrökt eller gravad lax i bit
2 avokador
1 stor morot
70 g babyspenat
200 g gröna sojabönor
4 msk inlagd ingefära

TOPPING
1 ark nori (torkat sjögräs)
färsk thaibasilika
svarta sesamfrön
soja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Koka quinoan i lika delar kokosmjölk och vatten.

3. Blanda sesamolja och soja. Borsta och pensla svampen med sesamblandningen. Lägg svampen i en ugnsform och rosta i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna och skär sedan i strimlor.

4. Skär laxen i tunna skivor och avokadon i bitar. Skala och strimla moroten tunt.

5. Lägg babyspenat i botten av 4 skålar. Fördela kokosquinoan över. Addera svamp, lax, avokado, sojabönor, morot och ingefära runt quinoan längs med kanten. Toppa med strimlad nori och thaibasilika. Strö över sesamfrön och servera soja vid sidan av.

Hemköp chat icon