En vegetarisk lasagne behöver inte vara så komplicerad. Ibland kommer du långt med färre ingredienser. Som i det här receptet på vegolasagne där fyllningen består av aubergine, körsberstomater och basilika. Enkelt och supergott!
40 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
252,69 kr
3 st
auberginer
0.5 dl
olivolja
3 st
vitlöksklyftor, skivade
1 tsk
chiliflakes
1 tsk
timjan
2 pk
körsbärstomat
2 msk
balsamvinäger
1 kruka
basilika, grovhackad
150 g
riven smakrik ost
2 fp
färsk lasagne
SALLAD
1 fp
kokta haricots verts
1 st
strimlad rödlök
1 dl
svarta oliver
Allergiinformation
gluten och laktos
3 st
auberginer
0.5 dl
olivolja
3 st
vitlöksklyftor, skivade
1 tsk
chiliflakes
1 tsk
timjan
2 pk
körsbärstomat
2 msk
balsamvinäger
1 kruka
basilika, grovhackad
150 g
riven smakrik ost
2 fp
färsk lasagne
SALLAD
1 fp
kokta haricots verts
1 st
strimlad rödlök
1 dl
svarta oliver
Allergiinformation
gluten och laktos
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tärna auberginen grovt och fräs i olja med vitlök, chili och timjan. Tillsätt burktomaterna, basilika och balsamvinäger. Koka försiktigt ca 30 minuter.
3. Lägg ett lager tomatsås i bottnen på en ugnsfast form, strö över lite riven ost och sist lasagneplattor. Varva ett par lager och avsluta med sås och riven ost.
4. Ugnsbaka gyllene ca 25–30 minuter. Servera med bröd och sallad på kokta haricots verts, strimlad rödlök och svarta oliver.
Köpklart recept för totalt
252,69 kr
Köpklart recept för
252,69 kr