Auberginelasagne med timjan och körsbärstomater

En vegetarisk lasagne behöver inte vara så komplicerad. Ibland kommer du långt med färre ingredienser. Som i det här receptet på vegolasagne där fyllningen består av aubergine, körsberstomater och basilika. Enkelt och supergott!

40 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

252,69 kr

Auberginelasagne med timjan och körsbärstomater
  • 3 st

    auberginer

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 3 st

    vitlöksklyftor, skivade

  • 1 tsk

    chiliflakes

  • 1 tsk

    timjan

  • 2 pk

    körsbärstomat

  • 2 msk

    balsamvinäger

  • 1 kruka

    basilika, grovhackad

  • 150 g

    riven smakrik ost

  • 2 fp

    färsk lasagne

SALLAD

  • 1 fp

    kokta haricots verts

  • 1 st

    strimlad rödlök

  • 1 dl

    svarta oliver

Allergiinformation

gluten och laktos

Ingredienser

  • 3 st

    auberginer

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 3 st

    vitlöksklyftor, skivade

  • 1 tsk

    chiliflakes

  • 1 tsk

    timjan

  • 2 pk

    körsbärstomat

  • 2 msk

    balsamvinäger

  • 1 kruka

    basilika, grovhackad

  • 150 g

    riven smakrik ost

  • 2 fp

    färsk lasagne

SALLAD

  • 1 fp

    kokta haricots verts

  • 1 st

    strimlad rödlök

  • 1 dl

    svarta oliver

Allergiinformation

gluten och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Tärna auberginen grovt och fräs i olja med vitlök, chili och timjan. Tillsätt burktomaterna, basilika och balsamvinäger. Koka försiktigt ca 30 minuter.

3. Lägg ett lager tomatsås i bottnen på en ugnsfast form, strö över lite riven ost och sist lasagneplattor. Varva ett par lager och avsluta med sås och riven ost.

4. Ugnsbaka gyllene ca 25–30 minuter. Servera med bröd och sallad på kokta haricots verts, strimlad rödlök och svarta oliver.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

252,69 kr

Köpklart recept för

252,69 kr