30 min
Portioner: 4
2 dl matolja för fritering
2 lättvispade ägg
2 dl vetemjöl
3 dl panko ströbröd
½ dl sesamfrön
1 aubergine skuren i 1 cm tjocka skivor
salt och peppar
1 tsk rökt paprikapulver
4 Brioche hamburgerbröd, Garant
1 dl Pesto Genovese, Garant
2 skivade mozzarella
1 kruka grovhackad basilika
salt och peppar
1. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till ca 180°.
2. Lägg vispat ägg, vetemjöl, panko blandat med sesamfrön i tre olika skålar.
3. Krydda auberginen med salt, peppar och rökt paprikapulver.
4. Vänd auberginen i vetemjöl, vispat ägg och sist i pankoblandningen.
5. Fritera skivorna i ca 3 minuter.
6. Värm briochebröden på grillen eller i stekpanna. Fyll med pesto, aubergine, mozzarella och basilika.