60 min
Portioner: 4
4 stora sötpotatisar
1 paket svarta bönor
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt och peppar
1 röd chili
1 stor rödlök
3 msk rödvinsvinäger
1 dl vatten
1 msk salt
1 msk socker
2 avokado
1 kruka koriander
2 dl crème fraiche
1 citron
65 g machésallad
1. Sätt ugnen på 200 °.
2. Picka sötpotatisen med en gaffel och baka i ugnen i ca 40-50 minuter.
3. Skölj svarta bönor i kallt vatten och mixa dem sedan med vitlök, olivolja, hälften av chilin och salt och peppar.
4. Koka upp rödvinsvinäger, vatten, salt och socker. Skiva löken tunt och låt den koka med i 1 minut. Dra åt sidan och låt svalna.
5. Hacka den resterande chilin fint. Skiva avokadon.
6. Ta ut potatisen, skär ett kryss och tryck upp den lite.
7. Toppa potatisen med bönröran, crème fraiche, chili, picklad lök och koriander.
8. Servera med avokado, citron och machésallad.