10 cm purjolök
500 g laxfilé, färsk eller fryst
1 stor zucchini
1 msk rapsolja
200 g bladspenat
8 ägg
100 g getost, t ex chèvre
PAPRIKARÖRA
150 g rostade paprikor
50 g soltorkade tomater i olja
½ dl rostade mandlar
salt
svartpeppar
TILL SERVERING
blandsallad
rågbröd
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och ägg
10 cm purjolök
500 g laxfilé, färsk eller fryst
1 stor zucchini
1 msk rapsolja
200 g bladspenat
8 ägg
100 g getost, t ex chèvre
PAPRIKARÖRA
150 g rostade paprikor
50 g soltorkade tomater i olja
½ dl rostade mandlar
salt
svartpeppar
TILL SERVERING
blandsallad
rågbröd
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela purjolöken längs med, skölj noga och strimla. Skär laxen i kuber och tärna zucchinin.
3. Fräs purjolök och zucchini i rapsolja tills de mjuknat. Tillsätt spenaten och vänd om.
4. Varva zucchini- och spenatfräs med laxkuberna i 4 portionsformar. Knäck två ägg över varje form. Toppa med smulad getost.
5. Baka mitt i ugnen i 10–15 minuter, tills äggvitan stelnat och äggulan är krämig.
6. Mixa ingredienserna till paprikaröran och smaka av med salt och peppar. Servera de bakade äggen med paprikaröra, grönsallad och gärna en skiva rågbröd.